رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه گفت: در سرشماری زمستانه امسال جمعیت حیات وحش در منطقه حفاظت شده شاسکوه این شهرستان ۲۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش زیرکوه نیوز،رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه گفت: در سرشماری زمستانه امسال جمعیت حیات وحش در منطقه حفاظت شده شاسکوه این شهرستان ۲۰ درصد افزایش یافته است.
امیر صادقی افزود: بارندگیهای مناسب در ۲ سال اخیر و غنی شدن مراتع و در پی آن افزایش زاد و ولد و ممنوعیت شکار حیات وحش از علل افزایش جمعیت حیات وحش این منطقه است.
وی کل و بز، میش و قوچ و آهو را از جمله حیات وحش سرشماری شده در زمستان امسال ذکر کرد و گفت: در ۲ سال اخیر به دلیل افزایش بارندگیها برخی چشمههای فصلی این منطقه به دلیل افزایش حجم آبدهی دائمی شد.
صادقی بیان کرد: در سال جاری در راستای تامین آب حیات وحش منطقه، ۱۶۰ هزار لیتر به ظرفیت منابع آبی با خریداری ۶ منبع ۱۰ هزار لیتری و احداث یک منبع ۱۰۰ هزار لیتری سنگ و ملاتی افزوده شده است.
وی افزود: در سال جاری در راستای تامین آب حیات وحش، ۱۰ چشمه در منطقه حفاظت شده شاسکوه مرمت شد .
شهید نظرجانی، آقای علی شفیعی، آقای ظفرمند، کربلایی حسین محمدیتصویر : اقای احمد محمدی
شاید باورتون نشه ولی روزگاری این سنگ نقش درب قلعه اسفاد را بازی می کرد . به این صورت که با شروع شب، چند تن از مردان روستا با استفاده از چوبی در سوراخ مرکز سنگ، آن را جابجا کرده و در مدخل اصلی ورودی روستا قرار می دادند و صبحها برمی داشتند. با این کار هم از ورود حیوانات وحشی و هم از ورود اجانب که آن زمان افغانها بوده اند جلوگیری می شد و به این صورت امنیت قلعه برقرار بود.
بافت قلعه قدیم اسفاد خشتی و گلی و مجموعه ای از کوچه های سرپوشیده یا دالان هایی بوده که همگی به هم راه داشته اند . آثار و بقایای قلعه پس از زلزله مهیب سال 1376 به کلی از بین رفت و این سنگ هم اکنون به شهرک جدید انتقال پیدا کرده و در معرض دید عموم قرار گرفته است.
البته این قلعه اولین یا قدیمی ترین قلعه اسفاد نبوده و آثارسکونت اسفادیهای باستان در قلعه هایی قدیمی تر در بالادست اسفاد و در مجاورت مظهر قنات مشهود است.
این سنگ نه کارخانه ای و نه صنعتی و نه ریخته نیست . بلکه اثار دستان مردانی ایست زحمتکش و پر غرور که ماه ها ان را از کوه منتخب و با چکش و دست چیده می کردند .
اسفاد پر غرور من ای قلب زیرکوه
احمد محمدی
چه دنیای خوب و قشنگی
فصلها می چرخند
فصل زیبای بهار , فصل پاییز قشنگ ,
کبککان می خوانند
و نسیم از هر سو بوی ریحان و شقایق رو به هم آمیخته
صبح زیبایی از نور شفق می تابد
و غروبی دیگر , شب به زیبایی و تاریکی خود خاموش است
چه قشنگ است اینجا , همه رنگ است دنیا
همه جا ازادی , همه جا جشن و سرور
ابرها سایه ای از اتش خورشید قشنگ , بر زمین می پوشند
اسمان ابی بود
, نور مهتابی از قرص ماه بود تابان
و درختانی از هر نوع میوه , ارام خوابیده
که تو باشی و من
زندگی هم زیباست
اگر از قافله عمر خبری نیست .
شاید !!!!شاید!!!!!شاید!!!!! ان سوتر در جهانی دیگر
زندگی هست زیبا ? که در این کوته عمر , به تلنگری ز هم پاشیدن و دگر هیچ که هیچ ……………________________
کاش یک لحظه در این جشن و سرور
من می دانستم ?
زندگی زیبا بود
زندگی یعنی چه ؟
خالقی عرفان
اسفاد وطنم. esfadvatanam.blog.ir
د
آقای علی اکبر نظری از مردان تاریخی و پرخاطره اسفاد هستند منزل سابق ایشان واقع در قلب قلعه و روبروی منزل مرحوم حاج محمد نوروزی بود که درخت توت تنومندی در داخل ساختمان واقع شده بود و در اثر تردد ماشین آلات سنگین در زمان زلزله و ساخت جاده به کلی از بین رفت دوران کودکی ما در همسایگی منزل ایشان توام با خاطرات فراوانی بود به ویژه که ایشان اختلال حواس هم داشت و به محض تردد در کوچه همه بچه ها از دید ایشان پنهان میشدند بعد از ریزش قسمتی از ساختمان ایشان در درب قلعه، با حفر چاله در نزدیکی منزل برادر و واقع در راه حوض ملاحاجی، سالها را در این چاله سپری میکرد که زندگی دشواری بود اکنون چند سالی است که ایشان را در مشهد به بهزیستی سپرده اند و دیگر از این مرد خاطره ها که البته سالخورده هم شده اند خبری نیست.
تقدیر و سرنوشتی که خداوند برای انسان ها در نظرها دارد . امتحان است که بنده هایش را می ازماید .
یکی در ارامش ،یکی در رنج و غذاب
یکی کر و لال یکی با چشم بینا شور ، چشم ناپاک
یکی با عشقش مثل مجنون ، یکی می ره نمی مونه با عشقش
اگه او بخواد هر چه بخواد می شه .
تقدیر سرنوشت . درس زندگی
کوچه باغ اسفاد